Rusken samarbeider med ungdomsbedriften Sneipfritt

Sneipekassene skal sette fokus på at sneiper ikke må kastes på bakken.

Rusken har i samarbeid med Bilfritt Byliv og bedriften Sneipfritt satt ut 6 sneipekasser rundt Spikersuppa. De er godt synlige i bybildet med sin gulfarge. Bydel Gamle Oslo har også fått satt ut Sneipekasser i sine byrom.

Det er firmaet Sneipfritt som står bak kassene, en ungdomsbedrift som har vunnet priser for sitt kreative bidrag mot sneiper. På sneipekassene stumper man røyken ved å besvare et spørsmål, som hvilken vei dorullen skal henge. Det alternativet med mest sneiper «vinner».

Viktig fokus
Rusken vil ha enda mer fokus på snus og sneiper. For det er dessverre sånn at når de havner på bakken, havner de til slutt i havet. Sneipekassene er et kreativt virkemiddel for å få flere til å ikke hive fra seg snus og sneip på bakken. Men det er også viktig å understreke at sneiper kan fint kastes i vanlige søppelkasser. Mange kvier seg for å hive de i søppelkassen fordi de er redde for brann, og legger sneipene enten oppå eller rundt. Men sneiper kan fint hives i søppelkassene, de må bare slukkes ordentlig.


100.000 sneiper ble funnet på Karl Johan da Rusken og Kirkens bymisjon samlet sneiper i 3 dager.

Vårt Oslo
Vårt Oslo har skrevet om Sneipekassene, les saken her!